Montserrat Nolis i Artusa

                               

Neix  a Tiana el 3 de desembre de 1935, en una família profundament religiosa, viu una dura postguerra i el drama de la primerenca mort del seu pare amb només 7 anys. Ha tingut al seu pare sempre present i enyorat. Amb una profunda religiositat des de ben petita, treballa en la seva joventut en la catequesis dels nens de Tiana i decideix estudiar Magisteri per a dedicar-se a l'educació dels nens.

Funda l'escola Mireia a Montgat el 1957. Té l'ajuda d’en Josep Dalmau i de molts pares que li ajuden a la consolidació d'aquest gran projecte educatiu.

Nacida en Tiana el 3 de diciembre de 1935, en una familia profundamente religiosa, vive una dura postguerra y el drama de la muerte temprana de su padre con solo 7 años. Ha tenido a su padre siempre presente y añorado. Con una profunda religiosidad desde bien pequeña, trabaja en su juventud en la catequesis de los niños de Tiana y decide estudiar Magisterio para dedicarse a la educación de los niños.

Funda la escuela Mireia en Montgat el 1957. Tiene la ayuda de Josep Dalmau y de muchos padres que le ayudan a la consolidación de ese gran proyecto educativo.

Buscaba el bien de todos, era alegre, contagiaba su entusiasmo a los que estaban a su lado, porque luchaba sin desfallecer  por lo que creía y predicaba con su ejemplo. Tan así  que dice una profesora compañera suya: ‘no le podías decir que no’. No hacía acepción de personas, de ahí el abanico tan amplio de amistades. En el colegio buscaba la formación integral de los alumnos, transmitiendo la fe y formando el carácter, tratando a los alumnos como estudiantes pero ante todo como personas. Desde su coherencia e integridad buscaba hacer el bien haciendo las cosas bien. Innovando en la pedagogía de su Mireia. No desfallecía ante las dificultades. A pesar de su prestigio era persona cercana.  Quemó su vida por los demás.

Cercava el bé de tots, era alegre, contagiava el seu entusiasme als qui estaven al seu costat, perquè lluitava sense defallir pel que creia i predicava amb el seu exemple. Tan així que diu una professora companya seva: ‘no li podies dir que no’. No feia accepció de persones, per això el ventall tan ampli d'amistats. En el col·legi buscava la formació integral dels alumnes, transmetent la fe i formant el caràcter, tractant als alumnes com estudiants però abans de res com a persones. Des de la seva coherència i integritat buscava fer el bé fent les coses bé. Innovant en la pedagogia de Mireia. No defallia davant les dificultats. Malgrat del seu prestigi era persona propera. Va cremar la vida pels demés.

Molt jove va decidir lliurar-se del tot a Déu seguint el camí del Opus Dei, i dedicant-se de forma especial a l'educació sense oblidar mai a família, amics i veïns als quals regalava sempre aquest immens somriure tan seu, que feia sentir-se estimats als qui estaven al seu costat.

Ara fa quinze anys que patia la malaltia de Parkinson que la aparta poc a poc del col·legi.

Dona de pregària, en aquests últims anys de malaltia ha estat dòcil i obedient al que li demanaven els qui eren al seu al voltant. Ningú recorda haver-la escoltat queixar-se de la seva malaltia. Deia sovint: “Què feliços som i què poc ho diem”.

El 27 de Febrer de 2011 Nostre Senyor se l’en duia al cel.

Muy joven decidió entregarse del todo a Dios siguiendo el camino del Opus Dei, y dedicándose de forma especial a la educación sin olvidar nunca a familia, amigos y vecinos a los que regalaba siempre esa inmensa sonrisa tan suya, que hacía sentirse queridos a los que estaban a su lado.

Hace ahora unos 15 años que se le declara un Parkinson que poco a poco la va apartando de su trabajo en el colegio.

Mujer de verdadera oración, en estos últimos años de enfermedad ha sido dócil y obediente a lo que le pedían los que estaban a su alrededor. Nadie recuerda haberla oído quejarse de su enfermedad.  Decía a menudo: “Qué felices somos y qué poco lo decimos”.
 

El 27 de Febrero de 2011 el Señor se la llevó al cielo.

Volver a In Memoriam